В Ізмаїльському районі захворюваність на грип та ГРВІ пішла на спад

29 Лютого 2024, 11:18
Апаратна нарада в Ізмаїльській РДА. Фото: Ізмаїльська РДА 155
Апаратна нарада в Ізмаїльській РДА. Фото: Ізмаїльська РДА

29 лютого під час апаратної наради в Ізмаїльській РДА заслухали ситуацію щодо рівня захворюваності в Ізмаїльському районі. Інформацію надала очільниця відділу освіти, охорони здоров’я, культури, спорту районної державної адміністрації Ярославна Пєнова.

За даними моніторингу загальний рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції у січні 2024р., порівняно з аналогічним періодом минулого року знизився на 5,3%, наводять статистику в РДА.

Випадки сальмонельозу не реєструвались (за аналогічний період минулого року 6 випадків).

Ярославна Володимирівна зазначила, що основний шлях передачі ГКІ харчовий, а серед факторів найчастіше відмічаються домашні страви, а також контактно-побутовий шлях передачі через брудні руки внаслідок недотримання правил особистої гігієни.
Жодного випадку вірусного гепатиту А не зареєстровано.

Не реєструвались дифтерія, краснуха, епідемічні паротит, менінгококова інфекція. Зареєстровано 3 випадки кашлюку. Зареєстровано 1 завізний лабораторно підтверджений випадок кору у дитини 4 років.

Захворюваність на грип та ГРВІ у лютому поточного року в Ізмаїльському районі знизилась. З початку року не реєструвалась захворюваність на лептоспіроз, ієрсиніоз, лихоманку Ку, сибірську виразку. Зареєстрований 1 випадок хвороби Лайма. В районі зареєстровано 14 випадків туберкульозу проти 12 випадків з аналогічний період минулого року.

Випадків малярії та ехінококозу за січень не зареєстровано.

З метою недопущення розповсюдження захворюваності на кір серед учасників освітнього процесу у закладах освіти Ізмаїльської міської територіальної громади були виконані всі необхідні заходи.
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024